Animationer - Hubert & Gunilla

Vi sku göra ett hörspel i en kurs på Arcadas medianomlinje år 1999. Tillsammans med Micke Tunér beslöt vi att göra en modern version av en gammal saga. Efter många långa diskussioner beslöt vi att göra ett hörspel om Hans och Greta. Medan vi skrev manuset, konstatera vi att historien inte har så mycket likheter med den ursprungliga berättelsen.

Som berättarröst hör ni min mormor. I de övriga rollerna hör ni våra skolkompisar, förutom 118-rösten som Micke bandade in då han var och hälsade på sin fru på BB. Det är alltså inte Mickes fru ni hör, utan kvinnan som låg i sängen bredvid henne.

Berättaren: Anni Lindgren
Hubert: Kasper Hildén
Gunilla: Emilia Blomberg
Egil: Johan Lindström
Bruden: Leila Lyytikäinen
118: Tuire Sideris

Ursprungligen var de här Flash-animationer, men för att du ska kunna se dem finns de nu här som video.

Hubert & Gunilla

Hubert & Gunilla 1

Ursprungligen var ju Hubert & Gunilla endast ett hörspel. Jag hade planerat att i något skede göra det till en animation, men visste inte när jag sku hinna med det. Tillfället kom år 2000 då vi i kursen Multimediaproduktion fick som uppgift att göra en animation. Tillsammans med Markus Ahlfors och Maria Schoultz fundera vi ut hur vi kunde vidareutveckla hörspelet då det nu sku bli en animation av det. Vi beslöt att ha estnisk översättning, men eftersom ingen av oss kan språket plocka vi sådana ord ur ordboken som lät roliga. Mitt i projektet konstatera vi att det blir för mycket arbete om vi ska animera hela hörspelet, så vi dela det i två delar.

Hubert & Gunilla 2 Trailer

Det gick över ett år innan jag hade tid att göra episod 2. För att jag länge velat göra en trailer för en längre animation som jag gjort med Flash och för att lugna kompisar som med jämna mellanrum fråga hur projektet framskred, så gjorde jag den här. Efter att ha sett trailern blev ett par kompisar mer besvärliga då de otåligt och nyfikna väntade på att få se den slutliga animationen.

Hubert & Gunilla 2

Episod 2 gjorde jag inte som en skoluppgift. Eftersom jag inte hade nån deadline kunde jag i lugn och ro fundera på detaljer. Känner du igen planschen på väggen i brudens hus? Den var aktuell då jag gjorde den här animationen. Hur är det med grejerna i köket? Hubert säger Aijaa mera mot slutet av animationen. Han härmar Muffin från mina klasskompisars Mackes och Wollis hörspel.

Berätta vad du tycker om animationerna i gästboken eller skicka feedback, så kanske jag får inspiration att göra fler! Du kan ju också berätta om den här sajten för dina kompisar!

upp till början